Bölcs döntések az egészséges családokért

Az alábbi listában az egyes élelmiszer kategóriák mellé ajánlásokat is feltüntettünk, amik alapján érdemes meghozni a döntéseket az egyes termékek beszerzését illetően.
Növényi és állati eredetű táplálékok esetében is, az egészséges élelmiszer fogalma azzal kezdődik, hogy a táplálék forrásaként szolgáló növényeket és állatokat egészséges, természetes és tápanyagokban gazdag földeken nevelték. Az állatok is akkor tudnak egészségesek maradni, ha szabadon tartják őket és természetes táplálékukat fogyaszthatják.
Az egészséges táplálkozás azzal folytatódik, hogy távol tartjuk magunkat az olyan élelmiszerektől, amik tápanyagban silányok, és kárt okoznak egészségünkben. Ilyenek a finomított cukros élelmiszerek, az iparilag előállított, finomított növényi olajok, a hidrogenizált transz zsírok és margarinok, a szója alapú tápszerek és élelmiszer adalékok, az ízfokozók – mint a nátrium glutamát-, a hidrolizált fehérjék, mesterséges édesítők, és a finomított fehér lisztes élelmiszerek.
Mindezek betartása azt feltételezi, hogy a legtöbb ételt saját magunk készítsük el minőségi alapanyagokból, mert ha kész, előrecsomagolt ételeket veszünk, azokban biztosan megtalálható a legtöbb káros dolog a fent felsoroltak közül.
Lehetőség szerint használjuk mindig a legjobb minőségű alapanyagokat, amikhez hozzá tudunk férni és amit meg tudunk engedni magunknak.

Mindig az alábbi kritériumok szerint válasszunk, hogy bölcs döntést hozzunk magunk és családunk egészsége érdekében!

Kérlek add meg az általad felvételre javasolt beszerzési forrás nevét, weboldalát ha van, hogy utána tudjunk nézni, és jóváhagyás után rögzíteni tudjuk a beszerzési források között. 

E-mail cím nem megfelelő